Gerald Troost

Over Gerald

Of het nu een optreden is, een training, een spreekbeurt, het schrijven van een boek of een lied: Gerald Troost ziet het als een deel van zijn missie. Sinds zijn eerste eigen cd ‘Met andere ogen’ zijn zijn activiteiten en werkgebied flink uitgebreid. In 2020 vierde hij met het album ‘Grijs gedraaid’ zijn twintigjarig jubileum om daarna met de recente projecten ‘Grace above it all’ en ‘Something to believe in’ zelfs de landsgrenzen over te gaan. Maar: “mijn missie blijft wat het altijd was” zegt hij. “Mijn achternaam eer aan doen.”

Gerald (6 maart ’78) is geboren in het Overijsselse Hasselt, maar verhuisde na een jaar al naar Veenendaal. Toen hij 4 jaar oud was kreeg hij van zijn vader voor het eerst muziekles en tegen de tijd dat hij 7 jaar was, speelde hij klassieke pianomuziek. Op zijn 14e richtte hij zijn eerste bandje op en schreef hij zijn eerste liedjes.
Als vijftienjarige werd hij verliefd op Nelinda Koudijs. Al bij één van de eerste afspraakjes beloofde Gerald met haar te trouwen. Dat overrompelde haar nogal, maar werd later wel werkelijkheid. Nelinda zingt mee in de band, is co-writer van een aantal songs en helpt bij administratie en organisatie. Samen hebben ze drie kinderen. Op het nieuwe album ‘Something to believe in’ werkte ze samen met Gerald aan het lied ‘He formed it all’.

En dat is nog maar een klein deel van het verhaal. Sinds zijn eerste cd in 2000 verscheen, is Gerald Troost uitgegroeid tot een bekende zanger en -liedjesschrijver die vaak herkenbaar vertelt en schrijft.
Wekelijks verzorgt Gerald optredens met een voltallige begeleidingsband of in een kleinere setting. De professionele crew van ‘Troost On Tour’ verzorgt licht en geluid, nazorg en grafische vormgeving. Gerald Troost heeft optredens gegeven op de EO-jongerendag, Flevo Festival, Yorin, Radio 2, Radio 3, op festivals en bij regionale omroepen. Verder verzorgt Gerald ook regelmatig passende optredens op scholen, koorjubilea, bruiloften en kerkdiensten. Ook schreef hij diverse boeken.

Regelmatig ontvangt hij e-mails en brieven van luisteraars of lezers die geraakt zijn. Voor Gerald is dat de kern van wat hij doet. In al zijn werk wil hij een stuk troost bieden en mensen wijzen op de hoop die voor ze ligt.

optredens
0 +
jaar muzikant
0 +
albums
0

meer...

COACHING EN AMBASSADEUR

Als het om inspireren gaat, is er ook nog Geralds werk als ambassadeur van verschillende hulporganisaties. Het hele jaar door geeft hij spreekbeurten over diverse onderwerpen en als trainer helpt hij mensen die op een kruispunt in hun leven staan: “Graag help ik jou met trajecten als ‘Tijd van je leven’, ‘Liefde van je leven’ of ‘Heer van je leven’ om weer nieuwe richting te vinden. Ook is er één op één coaching mogelijk onder de naam ‘Reisgenoten’!”  

OVER DE GRENZEN

Tijdens de pandemie ontstonden veel nieuwe liedjes die uitgroeiden tot het nieuwe album ‘Something to believe in’. Het is weer een nieuwe stap vooruit voor Gerald; ditmaal door de liedjes in het engels en de samenwerkingen die hij daarvoor aanging in binnen- en buitenland. Het is een deel van de visie die hij heeft met zijn Troost Foundation: mensen over de grenzen bereiken met de hoop en inspiratie die hij in eigen land inmiddels al ruim twintig jaar heeft zien bloeien. ‘Something to believe in’ staat vol liedjes met oproepen en inspiratie over de strijd tegen onrecht en de hoop die God geeft in de eigen situatie. “Deze liedjes voelen voor mij geestelijk volwassener aan” zegt Gerald. “Ze zijn geschreven met hulp van engelstalige tekstschrijvers. Ik ben benieuwd waar ze hun weg gaan vinden. Ik hou van Nederland en blijf er ook actief, maar het is ook heel inspirerend om buiten de landsgrenzen actief te kunnen zijn.”

FOTO GALLERIJ

Neem contact op voor persinformatie.