Gerald Troost

Gevaar van globalisme

Gevaar van globalisme

Voor een gelovig mens is het denk ik een goede zaak om na te denken over de ‘tijdsgeest’ waarin we leven. Dit om waakzaam te zijn en effectief te kunnen bidden. We mogen wachters zijn op muren om ver te kunnen kijken en te kunnen onderscheiden wat er op ons afkomt. 

Deze dagen moest ik denken aan alle invloeden die tegen God en het Bijbelse getuigenis ingaan. Het is van alle tijden dat verschillende denkbeelden de Bijbel in diskrediet probeert te brengen, zodat het geloof van mensen gaat wankelen. Het is een eeuwenoude strijd om de ‘ziel’ van de mens.

De vorige eeuwen had je bijvoorbeeld het darwinisme dat een mens wilde degraderen tot een veredelde aap. Hiermee werd gemorreld aan onze unieke en God gegeven identiteit.

Of het communisme wat alle religie uit de maatschappij wilde bannen. Hiermee werd de weg naar redding door te geloven in Jezus afgesneden.

Of het Nazisme wat de Joden wilde vernietigen en hun geestelijke bestemming wilde blokkeren.

Hiermee werd op demonische wijze geprobeerd Gods plannen met Israël en de wereld te doorkruisen.

Het ‘isme’ voor de 21e eeuw zou weleens het globalisme kunnen worden. Vermomd als een engel belooft het wereldwijde eenheid, gelijkheid, vrede, een betere wereld…..maar ten diepste moet de ‘geest’ achter dit globalisme niets weten van de God van de Bijbel. Het is een puur menselijk streven om te willen deugen zonder rekening te willen houden met de allerhoogste macht!

De reden dat ik dit schrijf is om onszelf scherp te houden en niet alles wat we krijgen gepresenteerd als zoete koek te slikken. Laten we bidden om onderscheid en juist in deze spannende tijd nuchter, waakzaam en krachtig blijven!